ANKARA / ÇANKAYA - Mimar Kemal Ortaokulu

Mrt

Öğrencilerimizden Miray Soyer Ankara Yıldızlar U18 kadınlar satranç turnuvasında Orman klüp şampiyonu Masa 1 de başarı göstermiştir. Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Mrt

Öğrencimiz Miray Soyer "Su Barışı" hakkında komposizyon alanında Ankara 3. olmuştur. DSİ 5. Bölgee Müdürlüğünde ödülünü almıştır. Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz Teknoloji tasarım öğretmeni  resim egzersizine katılan öğrencilerimizi İsmail Altınok Kültür Merkezi'ne Mazhar Aykut'un sergisi götürdü.

Mrt

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK, okulumuzu ziyaret ettiler.      Okulumuzda eğitim öğretimle ilgili incelemelerde bulunarak Okul Müdürümüz  İkram ÖZLÜK ile  Mimar Kemal Ortaokulunda eğitim öğretimin durumuyla ilgili bilgi ve fikir alış verişinde bulundular.          Öğretmen ve öğrencilerimizin sınıflarına misafir oldular.

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan Işık,   okulumuzun ve öğretmenlerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendi.   Başarılar diledi ve okulumuzdan ayrıldılar.

Kendilerine nazik  ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

tüm okullarda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla deprem eğitimi düzenlendi. Bu kapsamda saat 10.10'da kent genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen deprem tatbikatlarında, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınacak tedbirler konusunda öğrencilere bilgi verildi.Senaryo gereği okul ve derslikler planlı bir şekilde boşaltılırken, acil toplanma bölgelerinde ise sürecin değerlendirmesi yapıldı.

Mrt

Kütüphanecilik kulübü kitap okuma alışkanlığı kazandırma etkinlikleri çerçevesinde  etkinlik düzenledi. Etkinlikte kendi yazdığı şiiri okuyan 7B sınıfı öğrencisi Sayın Asya Demirel'e  yine 7B sınıfından Çınar Başpınar gitarı ile, Sayın Azra Aydın ise kemanıyla eşlik etmişlerdir. Öğrencilerimizi Okul Müdürümüz Sayın İkram Özlük ve Kütüphanecilik Kulübü rehber öğretmeni Sayın İnci İslim  tebrik etmişlerdir.  Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Kütüphanecilik kulübünün okulumuz okul öncesi sınıfını ziyareti.

Ock

Okulumuz Teknoloji Tasarım Öğretmeni Arzu Bakırel ile beraber resim egzersizi öğrencileri İsmail Altınok Sanat Merkezine ziyarete gittiler. Sanat Merkezinde öğrencilerimiz mozaik çalışması yaptı ve güzel vakit geçirdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzun 7A-B ve 7 D sınıfı öğrencileri "Geri Dönüşüm"ün tanımı çerçevesinde ürettikleri eserlerini sergilemişlerdir. Ayrıca 7/B sınıfından öğrencimiz Çınar Başpınar'da müzik dinletisi sunmuştur.

Ock

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in önderliğinde sürdürülen "Dilimizin Zenginliği" projesi kapsamında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün 2024 Ocak ayı etkinliği olarak Dede Korkut Hikayesi yazma yarışması düzenlenmiştir.

Okulumuz öğrencileri yarışmayı ilgiyle karşılamışlar  ve pek çok eserle yarışmaya katılmışlardır..Tüm öğrencilerimize ilgilerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz Tütün Kontrol Ekibinin 8. sınıflar için düzenlediği Zararlı Alışkanlıklar söyleşimizin konuğu Psikolog Melike ERDOĞAN ve Uzman Doktor Ufuk Karabıçak'tı. Öğrencilerimize zararlı alışkanlıklar hakkında bilgi verdi. Bu söyleyişi düzenleyen öğretmen ve uzman doktorumuza ve psikoloğumuza teşekkür ediyoruz.