ANKARA / ÇANKAYA - Mimar Kemal Ortaokulu

Mimar Kemal Ortaokulu

Yüksel caddesi No18 Kızılay ÇankayaANKARA
Vizyon
İstiyoruz ki.. Öğrencilerimizin eşit olarak yararlanabileceği bilim ve teknolojinin yarattığı tam donanımlı öğretim ortamı sağlansın. İstiyoruz ki .. Eğitim ve kültürümüzü 21. yüzyılın insan profiline uygun düşünen, araştıran, inceleyen, yorulmayan bireyler oluştursun. İstiyoruz ki.. Eğitim, bilim ve teknoloji üretimine yatkın bilgiyi akılcı şekilde uygulayan değişim ve geleceği bütünleştiren demokratik laik toplumu sağlasın. İstiyoruz ki.. Okulumuzda hem öğreten hem öğrenen karşılıklı saygı ve sevgi ve güven içinde olsun. İstiyoruz ki. Okulumuzda çalışanlar yeniden yapılanma için el ele vermenin önemine inansınlar ve gerekenlerin yerine getirilmesin de cesur olsunlar.
Misyon
Biz bütün öğrencilerin bilimsel görüş , düşünüş ve öğrenmelerini sağlamak, gerekli beceri, davranış kazanmalarını, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek için varız.
Ulaşım
Okulumuza Kızılay´a giden bütün araçlarla ulaşım sağlanabilir. Ankara´nın her yerinden Kızılay´a araç bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Ankara´nın merkezi sayılabilecek Kızılay mevkinde bulunan yüksel caddesinde bulunmaktadır. Çankaya ilçe milli eğitime yaklaşık 900 m yürüme mesafesinde bulunmaktadır.