ANKARA / ÇANKAYA - Mimar Kemal Ortaokulu

Ock

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in önderliğinde sürdürülen "Dilimizin Zenginliği" projesi kapsamında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün 2024 Ocak ayı etkinliği olarak Dede Korkut Hikayesi yazma yarışması düzenlenmiştir.

Okulumuz öğrencileri yarışmayı ilgiyle karşılamışlar  ve pek çok eserle yarışmaya katılmışlardır..Tüm öğrencilerimize ilgilerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz Tütün Kontrol Ekibinin 8. sınıflar için düzenlediği Zararlı Alışkanlıklar söyleşimizin konuğu Psikolog Melike ERDOĞAN ve Uzman Doktor Ufuk Karabıçak'tı. Öğrencilerimize zararlı alışkanlıklar hakkında bilgi verdi. Bu söyleyişi düzenleyen öğretmen ve uzman doktorumuza ve psikoloğumuza teşekkür ediyoruz.

Kas

"Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyetimizin 100. yılını gurur ve mutlulukla kutladığımız bugünlerde okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Arzu Gökalp ve öğrencilerimiz " Cumhuriyetimizin 100. Yılı" konulu Resim Sergisi hazırladılar.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiyemizin iklim kriziyle mücadelesine ortak olmak ve kalıcı yeşil miras bırakmak amacıyla 81 ilde katılımcı sınıfların yüzer ağaç dikmelerini, böylece hem ağaç dikme sevgisi ve becerisi kazandırmayı hem de ulusal farkındalık yaratmayı hedefleyerek düzenlenen eTwinnig projesine Mimar Kemal Ortaokulu olarak katılım sağladık. Mimar Kemal Ortaokulu olarak Ankara Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan ve alan temini sağlanmıştır. Öğrenciler , öğretmenleri Fatmagül Safran ve Meltem Sevim Kayaoğlu rehberliğinde proje kapsamında yüzer fidan dikimini gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimiz sevgi ve emek ile diktikleri fidanlara can suyunu vermiş fidanların ormana dönmesi dilekleri ile sınıflarına dönmüştür.

Kas

Mimar Kemal Ortaokulu öğrencileri 2023 Avrupa Kod Haftası - EU Code Week  etkinliği olarak Cumhuriyetin İzinde 100. yıl kare kodlama, Yap- Boz oluşturma, Robotik Kodlama etkinliklerini gerçekleştirmişlerdir.  Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılında öğrenciler kendi kodlama aktivitelerini kendileri oluşturmuşlardır. Öğrenciler kodlama etkinliği ile Cumhuriyet bayramını kutlarken  bilişsel aktivite içinde bulunmuşlardır. Etkinliği Fatmagül Safran ve Meltem Sevim Kayaoğlu öğretmenler düzenlemiş  Özlem Acar Mercan, Hacer İmamoğlugil, Bahar Akbulut ve Merve Karagöz öğretmenler öğrencileri ile dahil olmuşlardır.

Ekm

100 yıl önce temelleri atılan Cumhuriyetimizin 100. yaşını çoşkuyla kutladık. Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

2020-1-TR01-KA101-086007 numaralı "Yetenek Avcıları" isimli projesi  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) faaliyeti kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde desteklenmeye hak kazanmıştı. Projemiz 12-20 Kasım 2021 tarihleri arasında 8 öğretmenimizin katılımı ile Çek Cumhuriyeti başkenti Prag'da gerçekleşmistir.   Projeden elde edilen bilgi ve deneyimleri okulumuz öğretmenleri ile paylaşılmıştır